Kjøpetips:

       Noen som har gode råd?

      (priser, vanlige feil, etc.)

Kjøpeguide (fra Runar Åsly's hjemmeside)

1. Kjøp deg for all del den beste Mustangen du har råd til i dag. Mange av oss tror at vi vil beholde Mustangen vår i evig tid, men sanheten er ofte at bilen du kjøprer nå vil bli solgt innen noen år.

2. Kjøp en rust-fri, rett og solid Mustang. Sjekk karosseriet grundig. Rustsveising er dyrt og hvis ikke du er svært flink til å sveise selv, vil kostnaden fort medføre at den totale kostnaden på bilen vil overstige bilens markedsverdi.

3. Undersøk nøye...kjøp deg en gjennnkjenningsbok slik at du kan dekode bilens dataplate. Sørg for å forstå hva du ser på, og hvilke endringer som eventuelt er gjort. Det finnes en del dataplate dekodere på internett. Se linksiden vår så skal vi vise deg veien.

4. VIN NUMMER...Sjekk alltid bilens VIN nummer (vehicle identification number) opp mot vognkortet. Kontroler VIN på skjerm- kanten på de tidligste modellene, eller på innsiden av frontruta på senere modeller opp mot plata som sitter i førerdøra. Vær oppmerksom og tenk over selgers forklaring dersom ting ikke stemmer.

5. KJØP ALDRI en Mustang fra et fotografi. Bildene kan lett lure deg. Skal du kjøpe bil fra utlandet bør du som et minimum få noen du har tillit til, helst selv dra å se på bilen. Bruk bilder bare som et utvalgsverktøy for å velge ut de bilene du ikke vil bruke tid på å finne ut mer om.

6. Spør etter vedlikeholds- og reperasjonshistorie. Skaff deg forståelse for bilens mekaniske tilstand. Eier og brukshistorien kan også være en verdifull pekepinn på hvordan bilen egentlig er.

7. KJØP "KOSMETIKK". Lakk, chrome og interiør er slike ting som, i tillegg til rust (Kan ikke sies for ofte) koster penger å gjøre noe med. Derfor: Kjøp en pen Mustang!

8. KJØP EKSTRAUTSTYR. Dagens Mustang entusiaster ønsker '60 og '70 tallets nostalgi , med 90 tallets komfort. Power steering, power brakes og air conditioning er sterkt etterspurt ekstrautstyr. Igjen, husk at Mustangen du kjøper i dag vil være den du selger om noen år.

9. GAMLE BILER...Klassiske Mustanger av 1. typen er fra 26 til 35 år gamle. Bilen din vil trenge rutine service og reperasjoner fra tid tid til annen. Dersom du ikke planlegger å skru selv, eller ikke har gode verkstedsfasiliteter til din disposisjon, undersøk hvor du kan få utført vedlikehold og reperasjon der du bor.

10. HA DET GØY!...Bruk bilen din. De beste og mest pålitelige bilene er de som har blitt brukt på en gjevnlig basis. Meld deg inn i Norsk Mustang Club. Delta på treff og på cruising, og ikke glem at andre klubbmedlemmer kan være verdifulle kilder for hjelp til å skru eller å skaffe deler til nettopp din bil.

Kilde: K. A. R Auto Group Home Page

Sjekk ut ACCN's Prisguide for Ford!