73 prosjekt: 

73at.jpg (41654 byte)        slipet_sh.jpg (13923 byte)     ute.jpg (28418 byte)

 

STEPHAN HÅBET`s 73/71 MUSTANG MACH-1

Det har tatt en stund men her kommer noen ord om mitt Mustang prosjekt., I juni 2000 dro jeg og min far ned til Bergen for å kjøpe min fjerde amcar (17 år gammel da). Hadde lenge vært på utkikk etter en 67 –68 Fastback, og bestilte også en fra USA via et firma i Norge. Bilen som ble bestilt var en 67 fastback som skulle være rustfri og den skulle være en original V8 bil. Man skulle tro at dette skulle være en lett bil å finne i USA, men de greide ikke å skaffe en før sein høsten samme år, og det syntes jeg tok for lang tid så bestillingen ble trukket tilbake. Kom over en 65 Convertible som jeg mer eller mindre avtalte å kjøpe men selgeren backet ut i siste øyeblikk. Etter et par måneder kom jeg over en 73 Mustang Mach-1 i Bergen og det er denne bilen jeg kjøpte og her kommer min 73 Mustang historie.

Bilen ble kjøpt som et restaureringsobjekt og hadde stått i deler siden 95-96. Bilen så ok ut for rust og jeg hadde vel egentlig bestemt meg for å kjøpe allerede når jeg fikk se et par bilder som selgeren sendte opp til meg. Det ble å få bilen inn på vårt verksted lokale og begynne demonteringen. Det ble tidlig bestemt at bilen skulle slipes helt ned på stålet. Så det ble å demontere hele bilen innvendig og utvendig. Når dette var gjort var det bare å begynne å slipe bilen ned på stålet. Tre slipemaskiner måtte bøte med livet under denne operasjonen. Under all lakk og sparkel skulte det seg en god del mer rust enn jeg hadde trodd. Høyre bakskjerm var tydeligvis vært skadet og reparasjonen kunne nok jeg gjort bedre i blinde (og jeg kan ikke sveise !!!). Her var det ny skjerm som måtte til og den ble bestilt hos Pony Parts. Innerskjermene var også svært rustet og prisen på nye var dyr og ventetiden var lang, så har bygde min far helt nye innerskjermer på begge sidene bak, og resultatet er helt topp. Bilen ble også slipt ren i bagasjerommet og gulvet var også her svært rustent. Gulvet så bra ut før jeg begynte å slipe, det viste seg at hele gulvet var sparklet !!!. Den var også angrepet i dørhullene av alle plasser, her ble det mange timer med "booking" av nye deler og sveising.

Min far har tidligere hjulpet min onkel med å restaurere en 71 Convertible og fra dette prosjektet lå det igjen nye innerskjermer i motorrommet. Disse ble montert på min grunnet litt bulker ets.

Bilen ble etter hvert grunnet innvendig og lakken ble påført i dører, dørhull , bagasjerom ets. Har fått utrolig god hjelp fra mine brødre som henholdsvis er utdannet billakkerer og bil oppretter. Motorrommet ble lakkert svart, og etter hvert fulgte montering av dører, panser ets. Når dette var gjort begynte det utvendige grunningsarbeidet. Bilen er nå mer eller mindre klar for lakkering, men jeg skal vente med å sende den til lakkereren til jeg har fått montert inn motoren.

Av modifiseringer som er gjort med bilen kan det nevnes at bilen blir bygd om til 71-72 utseende med 71-72 skjermer, grill, fangere ets. Mine Mustang favoritter er 67 – 69 og 70 Fastback og 71-72 Fastbacks, så når jeg kom over en komplett front til 71 så slo jeg til med en gang. Fikk også kjøpt originale elektriske vindu på bilen. Bankplaten er sveiset inn i karosseriet for å få en renere look på bilen bakfra. Bakfangeren skal kappes i to og kortes inn slik at den går mer i et med karosseriet.

Bilen skulle vært ferdig både i år og i fjor men skolegang og nå førstegangs tjeneste har gjort det slikt at jeg rett og slett ikke har hatt råd til å bygd den ferdig. Men til våren 03 skal min Mustang endelig stå ferdig.

Har aldri sett skikkelige lave 71-73 Mustanger så målet mitt er store felger og en voksen senking, man må jo ofre litt for skjønnhet…

Gå gjerne innom min hjemmeside for mer info og bilder av min og venners Mustanger ( og andre amcars av alle slag). Adressen er www.moldestuket.com Her vil det hele tiden være oppdatert info om hva som skjer med mitt Mustang prosjekt.

Vi sees på Mustang sammenkomster til sommeren, om ikke før J

Happy Cruising.

Medlem nummer #258 Stephan Håbet (19) Molde